Chat with us, powered by LiveChat
Två män arbetar på Blidsbergs Mekaniska

Hållbarhet

Det är många faktorer som behöver samspela för att någonting ska vara hållbart på riktigt. Till exempel material, transporter och att produkten bokstavligt talat ska hålla länge. Och inte minst var och hur den tillverkas.

Egen tillverkning

För att kunna hålla den höga kvalitén på våra produkter som vårt nordiska klimat kräver, är det av avgörande betydelse för oss att ha kontroll från ritbord till leverans. Det får man bäst genom egen tillverkning.

På taket hos oss vittnar en gammaldags skylt om vår tillverkande tradition – Blidsbergs Mekaniska Verkstad står det med stora bokstäver i neon. Sedan starten 1946 har verkstaden naturligtvis byggts ut och moderniserats till en effektiv industri, men hantverket, de korta beslutsvägarna och möjligheterna att tillmötesgå olika önskemål är desamma nu som då.

Närbild cykelställNärbild cykelställ

Materialval som gör skillnad

Lika viktigt som det är med egen tillverkning och skickliga medarbetare, är det att välja rätt material och behandling. För stålprodukter placerade utomhus ger varmförzinkning det bästa rostskyddet. Till skillnad från t.ex. elförzinkning, vilket ger hyggligt skydd ett år eller två, håller varmförzinkningen korrosionen borta i upp till 40–80 år beroende på den yttre påverkan från bland annat väderförhållanden och miljözon. Även virket i våra produkter med trä spelar stor roll.

Läs mer om våra material här

Parkmöbel Botan soffa Utemiljö.Parkmöbel Botan soffa Utemiljö.
Logo för certifikatet EN 1090-1 TUV NordLogo för certifikatet EN 1090-1 TUV Nord

Certifikat: EN 1090

Blidsbergs Mekaniska är certifierade enligt standarden SS-EN 1090-1.

Läs mer

Fokus på miljö, form och funktion

Allt hänger ihop i vårt engagemang för en bättre miljö: den egna tillverkningen, valet av material och leverantörer, samarbetet med kompetenta designers och vår vilja att tillverka produkter och byggnader med lång livslängd.
För att minimera utsläpp från transporter anlitar vi så långt det är möjligt svenska materialleverantörer i vårt närområde.
Vidare arbetar vi av flera skäl till stor del med återvunnet stål. Ett av skälen är att 75 procent av energin sparas vid stålåtervinning jämfört med att framställa stål ur järnmalm. Zinken som används vid varmförzinkningen innehåller, i enlighet med branschföreningen Nordic Galvanizers bestämmelser, så lite bly som möjligt.

HållbarhetsbildHållbarhetsbild