Skriv för att söka
Montage

Flexibilitet med egen tillverkning

På taket hos oss vittnar en gammaldags skylt om vår tillverkande tradition – Blidsbergs Mekaniska Verkstad, står det med stora bokstäver i neon. Sedan starten 1946 har verkstaden naturligtvis byggts ut och moderniserats till en effektiv industri, men hantverket, de korta beslutsvägarna och möjligheterna att tillmötesgå olika önskemål är detsamma nu som då.

 

För att kunna hålla den höga kvalitet på våra produkter som vårt nordiska klimat kräver, är det avgörande betydelse för oss att ha kontroll från ritbord till leverans. Det får man bäst genom egen tillverkning.

Material av det rätta virket

Lika viktigt som det är med egen tillverkning och skickliga medarbetare, är det att välja rätt material och behandling. För stålprodukter placerade utomhus ger varmförzinkning det bästa rostskyddet. Till skillnad från t.ex. elförzinkning, vilket ger hyggligt skydd ett år eller två, håller varmförzinkningen korrosionen borta upp till 40-80 år beroende på den yttre påverkan från bland annat väderförhållanden och miljözon.

” Lika viktigt som det är med egen tillverkning och skickliga medarbetare, är det att välja rätt material och behandling.”

Cykelställ

Fokus på miljö, form och funktion

Allt hänger ihop i vårt engagemang för en bättre miljö: den egna tillverkningen, valet av material och leverantörer, samarbetet med kompetenta designers och vår vilja att tillverka produkter och byggnader med lång livslängd.

 

För att minimera utsläpp från transporter anlitar vi så långt det är möjligt svenska materialleverantörer i vårt närområde.

 

Vidare arbetar vi av flera skäl till stor del med återvunnet stål. Ett av skälen är att 75 procent av energin sparas vid stålåtervinning jämfört med att framställa stål ur järnmalm. Zinken som används vid varmförzinkningen innehåller, i enlighet med branschföreningen Nordic Galvanizers bestämmelser, så lite bly som möjligt.

Viktiga beståndsdelar

Egen tillverkning

Med egen tillverkning har vi kontroll över hela kedjan från design till leverans. Vi har också flexibiliteten att tillgodose speciella önskemål.

Parkmöbler - Botan
Utvalda material

För kvalitetens, miljöns och din skull arbetar vi med varmförzinkat stål och skandinavisk fura.

Sedummatta
Säkra leverantörer

Vi väljer leverantörer med omsorg och bygger långsiktiga relationer. På så vis vet vi vad vi får och de vet vad vi kräver. Allt för en bra slutleverans.

Möt våra formgivare

Arkitekt
Gunnar Hallén

Hallén Design

Designern och arkitekten Gunnar Hallén har ritat flera av våra produkter, alltid med naturen i åtanke. Vi bad honom berätta om arbetet.

Läs intervjun här >

Andreas Sture & Torbjörn Eliasson

White Arkitekter

När Andreas Sture och Torbjörn Eliasson skapar nya produkter åt oss handlar det om att hitta detaljerna som skapar Blidsbergs sound.

Läs intervjun här >